Го одбележуваме Светскиот ден на наставниците со водичот „Од компетентност до комплетност“ од Киро Јорданов
училиште

Го одбележуваме Светскиот ден на наставниците со водичот „Од компетентност до комплетност“ од Киро Јорданов

На 5 октомври, во интернационални рамки се прославува Светскиот ден на наставниците, познат и како Меѓународен ден на наставниците. Да се биде наставник, воспитувач, учител, професор е најблагородната и најубавата професија, но истовремено и најодговорната задача што подразбира голема посветеност. Наставниците се едни од најважните членови на општеството, тие се водечка светлина за учениците и … Continue reading