АРС ЛАМИНА ГИ НАГРАДИ НАЈДОБРИТЕ НА ОЛИМПИЈАДАТА БУТЕЛСКИ СЕЗНАЈКОВЦИ
училиште

АРС ЛАМИНА ГИ НАГРАДИ НАЈДОБРИТЕ НА ОЛИМПИЈАДАТА БУТЕЛСКИ СЕЗНАЈКОВЦИ

Во петокот (10 март) во просториите на Општина Бутел беше организирана Олимпијада на Бутелски Сезнајковци на која учествуваа тимови од најдобри ученици од седум општински училишта. Учениците се натпреваруваа во четири категории: квиз на знаење, асоцијации, буква по буква и игра за вештини. Олимпијадата ја модерираше познатиот водител Марко Новески, а освен претставници на основните … Continue reading

„Читањето е супермоќ“: ЕДУКАТИВНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА ВО ОПШТИНА БУТЕЛ
Почетна / училиште

„Читањето е супермоќ“: ЕДУКАТИВНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА ВО ОПШТИНА БУТЕЛ

Во рамките на кампањата за поттикнување на читачките навики, „Читањето е супермоќ“, издавачката куќа „Арс Ламина“ реализираше две едукативни презентации во соработка со општините Аеродром и Бутел. Continue reading